Atentie! Pensiunea Hanul Conitei este inchisa pentru renovare pana in data de 31 mai! Rezervări se pot face începând cu 1 Iunie.

Localizare Pensiunea Hanul Conitei Sovata

Abia nou construit (2009) este un resort elegant de vacanta cara va gazdui oaspeti care stiu sa aprecieze calitatea, cautand o evadare din cotidian, intr-un mediu relaxant. Este ideal pentru aceia care doresc sa combine intr-o vacanta comfortul si atmosfera resortului cu nenumarate distractii si activitati.

Hanul este localizat la 1.5 km de centrul orasului Sovata, in zona cu multa liniste, mult soare si o panorama excelenta.

Sovata, str. Caprioarei, nr. 61, cod postal 545500
judetul Mures, Romania


Imprejurimi Pensiunea Hanul Conitei Sovata

SOVATA, statiune montana unica in Europa prin Lacul salin helioterm Ursu si prin calitatile balneoclimaterice pe care le ofera turistilor. Statiunea este situata la o altitudine intre 475-530m, la 65 km de Targu Mures, 75 Km de Sighisoara si 200 km de Brasov.

Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Alunis (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, cu ape clorate (cu concentratie mare- de la 40 la 250 gr/litru) si sodice, prezentand fenomene heliotermale (vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adancime), cel mai mare lac heliotermal, sa varieze intre 24-28°C la suprafata, 30-40°C la adancimea de 1 m, si 40-60°C la adancimea de 1,5 m.

Statiunea este indicata in principal pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica, sterilitate) dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroza), stari posttraumatismale (dupa operatii vindecate la articulatii, muschi, oase, dupa luxatii si entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburari endocrine, boli cardiovasculare.

Statiunea Sovata beneficiaza de dotari multiple (pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri; pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald; bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie; saune; sali de gimnastica medicala; plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis.

Statiunea se recomanda pentru cura balneara si pentru odihna, recreere, minivacante, excursii la sfarsit de saptamana

MIJLOACE DE AGREMENT

  • cluburi cu sali pentru jocuri distractive, pentru conferinte, simpozioane etc.
  • discoteci
  • partie de ski cu telescaun si babyschi in Sovata (8 km de centrul statiunii ) si doua partii de ski la 25 km pe soseaua Praid – Gheorghieni
  • Salina Praid, la 6 km de Sovata cu baza de tratament

In timpul sezonului de vara, numarul persoanelor care viziteaza mina si a bolnavilor care se trateaza aici, ajunge pana la cifra de 2500-3000/zi.

  • pastravaria de la Campul Cetatii ( 17 km )
  • Comuna Corund , un mare centru de ceramica si artizanat
  • Lacul Rosu ( 75 km )